Filmcafé Grave: Braziliaanse avond

Zet 17 augustus in je agenda, want van 17:00 tot 20:00 uur transformeert Filmcafé Grave op de Generaal de Bons Kazerne (Velp) in een bruisende Braziliaanse oase. Jong en oud zijn welkom om een avond vol opzwepende muziek, dans en heerlijk eten te beleven. De sterren van de show? De getalenteerde muzikanten Nelson Latif en Marcelo Gordoy, klaar om je mee te nemen op een muzikale reis door Brazilië.

Nelson is niet zomaar een muzikant; hij is een virtuoos op zowel de gitaar als de cavaquinho. Voor de leken onder ons: de cavaquinho is een klein snaarinstrument dat lijkt op een ukelele maar het betoverende geluid van een mandoline heeft. "Ik ben oorspronkelijk gitarist, maar door mijn reizen ben ik ook de cavaquinho gaan waarderen," vertelt Nelson. "Het is een instrument dat echt de ziel van Brazilië weerspiegelt."

Samen met Marcelo, die ook bekend staat om zijn meeslepende ritmes en harmonieën, begint de namiddag met een swingende mix van samba en choro. "Deze twee stijlen zijn totaal verschillend, maar allebei ontzettend leuk om te spelen," zegt Nelson. Verwacht een muzikale avond die zowel je hart raakt als je voeten aan het dansen krijgt. "Ik speel muziek om mensen te raken en verhalen te vertellen, maar ook om ze te laten dansen. Dat creëert een fantastische sfeer en verbindt mij met het publiek op een unieke manier."

Grave heeft een speciale plek in Nelsons hart veroverd. "Toen ik voor het eerst in Grave kwam, voelde ik meteen de bijzondere sfeer. Het is een combinatie van historie en de mensen die het zo speciaal maken," zegt hij. "Het is een stadje met een ontspannen vibe waar ik me altijd thuis voel."

Geen Braziliaanse avond is compleet zonder heerlijk eten. Terwijl Nelson en Marcelo hun magische klanken laten horen, kunnen bezoekers genieten van een culinaire beleving. Proef de heerlijke Moqueca, een traditionele Braziliaanse stoofschotel, en verfris jezelf met een smaakvolle mocktail. Deze lekkernijen worden geserveerd aan alle gasten. Nelsons advies? "Geniet van eten dat je de tijd geeft om te ontspannen. Eet rustig, praat met de mensen om je heen, luister naar de muziek, dans een beetje, en geniet van het moment."

Op 17 augustus is Filmcafé Grave op de Generaal de Bons Kazerne (Velp) dé plek om te zijn. Kom genieten van een avond vol muzikaliteit, dans en heerlijk eten. Laat je verrassen door de Braziliaanse ritmes en ervaar de unieke sfeer die Nelson en Marcelo met hun muziek creëren. Het wordt een feest voor de zintuigen – een avond waar je bij wil zijn!

Evenement tijdlijn