Kunst & open tuin bij de Buitenkamer tuinontwerp

Pastelkrijt en natuur

De pasteltekeningen van Marion Vermeulen hebben de natuur als onderwerp en laten haar fascinatie zien voor vorm, kleur en structuur. De natuur is ongelofelijk divers en met het kleurrijke pastelkrijt wil Marion de schoonheid van flora en fauna delen.

Pastelkrijt bestaat uit pure pigmenten, dit maakt ze ideaal voor het creëren van intense kleuren en zachte overgangen. Het is perfect voor het mengen van kleuren en het creëren van subtiele schaduwen. Door het gebruik van vingers op papier is het een intuïtieve manier van werken.

De tuin in

Door haar werk als tuinontwerper kijkt Marion met een andere blik. Wat is het effect van licht en schaduw op kleuren, welke kleuren versterken elkaar. Marion vertelt je tijdens de expo niet alleen over tekenen met pastelkrijt maar neemt je ook mee de tuin in, haar grote inspiratiebron.

De tuin is een levende tuin, vol met vlinders, vogels en kleine zoogdieren. Dit ontstaat niet zomaar, door het scheppen van voorwaarden en een uitgekiende selectie planten is een mooi biologisch evenwicht ontstaan. Door de combinatie van tuinplanten met inheemse planten komen veel insectensoorten in de tuin voor waardoor de biodiversiteit vergroot wordt.

Over de drempel

Er kan een kijkje worden genomen op verschillende locaties waar lokale kunstenares exposeren, workshops verzorgen of een toelichting op hun werk geven. Bovendien laten tal van kunstenaars in dat weekeinde werk in eigen atelier, huis of tuin zien. De fietsroute gaat door de kernen Escharen, Gassel, Velp én Grave.

De Buitenkamer zet de tuinpoort open en ontvangt je graag met koffie, thee of vlierbloesemlimonade.

De route van ongeveer 20 kilometer kan ook per fiets gevolgd worden, deze route kan gedownload worden via de website van OVER DE DREMPEL.

Evenement tijdlijn